A venit vara și celor mai mulți dintre noi ne plac băuturile reci, gheața și înghețata au început să fie  consumate aproape zilnic și uneori în exces, fără să ne dăm seama de consecințe.

Consumul de alimente și lichide fierbinți, reci sau dulci, afectează în timp dantura noastră, dezvoltând o sensibilitate tot mai accentuată, până se va ajunge la afecțiunea extrem de neplăcută de sensibilitate dentară.

Sensibilitatea dentară este evidentă când terminațiile nervoase ale dinților reacționează instant la alimente sau lichide reci și dau o stare de disconfort, provocând o durere scurtă și profundă, tăindu-ne efectiv respirația.

Se poate ajunge la un grad ridicat de sensibilitate, nervii dinților reacționând chiar la inspirarea de aer rece, atenționându-ne prin dureri ascuțite de scurtă durată.

Cum putem preveni această afecțiune dentară?

Alimentele și băuturile reci afectează direct smalțul dinților, apar micro fisuri la nivelul smalțului dentar. Dacă continuăm acest obicei de a consuma alimente și băuturi foarte reci, aceste micro fisuri devin tot mai evidente, ajungând să dezvolte o sensibilitate dentară extremă.

Băuturile reci pot duce în timp și la devitalizarea dinților, chiar dacă dinții sunt indemni și nu sunt afectați de carii.

Cum putem trata această afecțiune?

Echipa noastră de specialiști de la Deos Dental vă recomandă să evitați să consumați alimente și băuturi reci și să le consumați la temperatura camerei. De asemenea acasă este bine să aveți o igienă orală de calitate și constantă, cu un periaj corect.

S-a constatat că dantura predispusă la sensibilitate este cea afectată de carii, de parodontoză sau retracții gingivale.

Tocmai din cauza acestor factori multipli, vă recomandăm să veniți la un consult stomatologic de specialitate, unde doctorii noștri au un protocol unic de tratament a sensibilității dentare, prin folosirea laserului, ca cea mai inovatoare și eficientă metodă de tratare a acestei afecțiuni dentare. Acest tratament inovator cu laser îl mai  folosim și în tratarea cariilor, afecțiuni parodontale și în chirurgie, având cele mai eficiente rezultate.

Clinicile dentare premium laser Deos Dental vă așteaptă cu drag, să vă facă cadou un zâmbet pe viață.

Zâmbește, iubește, trăiește Deos!

Completează formularul și primești un voucher de 200 de ron cadou!

    Pentru cine vrei voucherul?

    * Acest voucher poate fi utilizat o singură dată și nu se aplică la manoperele care au beneficiat deja de o reducere.