PRIMA PROGRAMARE A COPILULUI LA STOMATOLOG

CE AR TREBUI SĂ ȘTIM ȘI CUM AR TREBUI SĂ NE PREGĂTIM COPILUL

Nu este ușor să fii părinte și se știe că este o adevărată știință să-ți educi copilul, mai ales într-o societate atât de alertă, în care ești bombardat cu tot felul de informații unele corecte, altele extrem de nocive.

Fiecare părinte își dorește pentru copilul lui ce este mai bun și marea majoritate a sacrificiilor pe care le face în viață, sunt determinate de dorința de a-i oferi copilului toate condițiile de a se dezvolta armonios și sănătos, fără niciun compromis.

S-a dovedit științific cât de important este rolul danturii sănătoase pentru organism și cum pot fi afectate atât de multe organe de această conexiune.

Tocmai din acest motiv, noi cei de la clinica stomatologică Deos Dental, dorim să-ți oferim un ghid pentru a știi cum să-ți pregătești copilul pentru prima vizită la stomatolog.

Este foarte important ca prima programare a copilului la stomatolog să fie o experiență plăcută, această vizită trebuie pregătită cu mare atenție, ținându-se cont că de aceasta va depinde viitorul relației copilului cu îngrijirea dentară.

Primul dinte apare la copil la 6 luni și este indicat ca aceasta să fie și prima vizită la stomatolog, prin care părinții vor fi știi dacă există ceva probleme dentare, cum ar putea fi demineralizarea iar părinții vor fi învățați cum să efectueze corect îngrijirea orală a copilului,  periajul corect al dinților de lapte fiind deosebit de importantă pentru sănătatea copilului.

În prima perioadă de viață a copilului este recomandat să-l programați la stomatolog la fiecare 6 luni, dar dacă apar carii, atunci ar fi foarte indicat să veniți cu el la cel mult trei luni de zile, ca doctorul să poată lua măsuri de stopare și tratare a afecțiunii apărute.

Cum ne pregătim copilul, atunci când el conștientizează prima vizită la stomatolog?

În primul rând trebuie să dăm dovadă de multă răbdare, să avem grijă la un ton adecvat, să încercăm să-i spunem o poveste despre cât de important este să avem dinți sănătoși și de cât de puternic și frumos va fi dacă va avea grijă de ei.

Este foarte important ca prima vizită la medicul dentist să nu fie una traumatizantă, copiilor nu le este mai frică de stomatolog decât le este părinților, așa că este indicat și cum alegem un specialist pedodont, care ar fi bine să rămână același pe toată perioada copilăriei. Astfel copilului îi va fi mai ușor să vină la controale periodice, având mereu în față același medic care îi va deveni familiar și în care va avea încredere.

Să nu uităm de importanța exemplului, a relației părinte-copil. Copiii copiază cam tot ce văd și aud iar părintele este oglinda lor, așa că este foarte important comportamentul părintelui care trebuie să fie un exemplu pentru copil, arătându-i cum are el grijă de dantură și explicându-i mereu, importanța acesteia pentru sănătatea organismului.

De asemenea copilul nu trebuie niciodată păcălit când este programat la stomatolog și este foarte important să se dea dovadă de tact șu răbdare ca el să vină conștient de importanța acestor controale periodice la medicul său preferat.

La clinica noastră copiii au un loc al lor de joacă prin care le transmitem sentimentul că se află într-un loc plăcut , interactiv, plin de jocuri, cărți și truse medicale pentru ei, prin care le transmitem interesul pentru îngrijirea orală. Aici sunt înconjurați de oameni calzi, prietenoși, care le creează un  mediul familiar, apropiat de cel de acasă sau grădiniță.

De asemenea la clinica Deos Dental, copiii sunt recompensați după fiecare vizită cu diferite premii, pentru faptul că au avut grijă de dantura lor, pentru că au fost cuminți și s-au spălat pe dinți și pentru că au venit periodic la controlul stomatologic.

La noi în clinică, copiii sunt învățați să-și perieze corect dinții și li se explică prin joacă de ce alimente trebuie să se ferească, pentru a avea o dantură perfectă și de cât de frumoși sunt atunci când au zâmbet perfect.

Vă invităm cu drag în clinica noastră de unde cu siguranță vă vom oferi cel mai frumos cadou și anume, un zâmbet pe viață.

Nu uita că atunci când zâmbești, strălucești.

Completează formularul și primești un voucher de 200 de ron cadou!

    Pentru cine vrei voucherul?

    * Acest voucher poate fi utilizat o singură dată și nu se aplică la manoperele care au beneficiat deja de o reducere.