Cine nu-și dorește o dantură perfectă?

Noi cei de la Deos Dental îți vom descrie în trei pași cum poți să strălucești în mulțime, având o dantură și un zâmbet perfect.

Se cunoaște încă din antichitate cât de important era pentru oameni să aibă o dantură sănătoasă.

Dacă la începuturile civilizației umane, dantura te ajuta să supraviețuiești, ulterior oamenii au căutat cele mai bune remedii pentru păstrarea danturii și a devenit în timp, un standard social care evidenția persoana cu o dantură perfectă în societate.

S-a dovedit științific că există o legătură indestructibilă intre sănătatea danturii, sănătatea mintală și cea corporală.

O dantură perfectă îți dă încredere, stimă de sine, ești imediat evidențiat în cercurile tale, devii o persoană agreată și vei avea cu siguranță mai mult succes.

Iată cei trei pași prin care poți avea o dantură de vis:

1. O alimentație sănătoasă

Știți cum se spune: ești ceea ce mânănci. Noi am putea completa această parafrazare și să adăugăm că este la fel de important și ceea ce bei, doar suntem 70% apă.

Ce este bine să incluzi în alimentația ta, pentru o dietă echilibrată: alimentele bogate în fibre, brânzeturile și lactatele fac mult bine danturii, fructele mai ales merele te vor salva ori de câte ori nu ai ocazia să te speli imediat pe dinți. De asemenea căpșunile și portocalele, chiar și coaja de portocală, ajută la albirea naturală a dinților.

Ce vă recomandăm după consumul de cafea, ceai, vin roșu sau mese copioase, este să vă curățați sau clătiți cât mai repede dinții, pentru a-i feri de pigmentare.

Dacă ai făcut albire dentară, este foarte important să eviți consumul de cafea, ceai sau încearcă să folosești un pai, altfel albirea dinților a fost făcută în zadar.

Dacă ai făcut albire dentară, este foarte important să eviți consumul de cafea, ceai sau încearcă să folosești un pai, altfel albirea dinților a fost făcută în zadar.

Încercați să evitați dulciurile și alimentele făinoase, produse de patiserie, rămân lipite de dantură și cauzează cele mai multe apariții de carii.

Pentru fumători este foarte important să consumați fructe și să vă spălați de cel puțin două ori pe zi, pentru a elimina nicotina depusă pe suprafața dentară.

Puteți să folosiți și guma de mestecat, deoarece produce multă salivă și ajută, doar că este important de știut că aceasta nu înlocuiește spălatul pe dinți.

De asemenea este foarte important să beți cât mai multă apă, dacă se poate minim doi sau trei litri pe zi.

2. Igiena ta dentară zilnică

Este foarte important să te speli de cel puțin două ori pe zi, minim trei minute.

Specialiștii spun că periajul electric este cu 70% mai eficient decât cel manual, dar cel mai important este să te speli corect, indiferent de ce metodă de periaj preferi.

Noi, cei de la Deos Dental te invităm să intri pe canalele noastre de social media și să vizionezi filmele noastre, în care îți vom arată metode de periaj corect și multe alte măsuri de preventie dentară.

Ținem să precizăm că periajul asigură doar 60% din curățarea dentară, mai aveți nevoie ca să vă spălați corect dinții și de ața dentară, care asigură cel mai bine îngrijirea interdentară.

De asemenea puteți să apelați și la dușul bucal, care printr-un jet puternic de apă care elimină depunerile dintre dinți.

Este foarte important să nu uitați nici de igiena limbii, care poate fi curățată cu periuța de dinți sau cu o periuță specială.

Perierea dinților, ața dentară sau dușul bucal, împreună cu spălarea limbii, nu vă va lua mai mult de 5 minute și vă asigura o igienă dentară de calitate.

 

3. Controlul periodic la stomatolog.

Este foarte important ca cel puțin o dată la șase luni să vă programați un control la stomatolog și să vă faceți o igienizare profesională a danturii și un detartraj, care vă va asigură o curățare cu adevărat de calitate și unde stomatologul dumneavoastră poate observa dacă nu au apărut anumite probleme care să vă afecteze dantura.

Prevenția este cea mai ieftină și indicată măsură pe care o recomandăm și cu siguranță te va face să-ți păstrezi zâmbetul preferat, buna dispoziție și încrederea de sine.

 

Te invităm să ne urmărești pe canalele noastre de social media, unde vei putea viziona multe filmulețele cu realizările noastre prin care facem oamenii fericiți și te invităm la noi în clinică, să-ti oferim cel mai frumos cadou și anume, un zâmbet pe viață.

 

Completează formularul și primești un voucher de 200 de ron cadou!

    Pentru cine vrei voucherul?

    * Acest voucher poate fi utilizat o singură dată și nu se aplică la manoperele care au beneficiat deja de o reducere.