Vine o vreme când din diverse motive ni se poate întâmpla să pierdem un dinte sau mai mulți și atunci începem să ne gândim la o soluție de a ne reface dantura.

Doctorii stomatologi recomandă ca decizia de refacere a danturii să fie cât mai rapidă, deoarece fiecare zi de amânare aduce modificări nefaste danturii și organismului, fiind demonstrată științific legătura dintre sănătatea danturii cu buna funcționare a celorlalte organe din corpul nostru.

În cazul unei extracții este bine să știți că odată cu extracția dintelui, se poate insera în cadrul aceleiași ședințe un implant dentar, astel încât dinții vecini să nu migreze iar vindecarea locului să fie optimizată. Practic sunt efectuate două proceduri într-una.

Este dureroasă procedura de implant dentar?

Trebuie să știți că această procedură nu este dureroasă, deoarece se derulează sub efectul anesteziei locale iar post intervenție veți primi medicația necesară astfel încât disconfortul să fie ținut sub control de către analgezice.

Implanturile dentare la clinicile stomatologice premium Deos Dental se realizează asistate laser, astfel disconfortul și durerea sunt estompate iar inflamația post operatorie este diminuată la minim, deoarece medicii noștri folosesc această tehnică revoluționară și beneficiile de necontestat ale laserului medical.

Pentru pacient este un mare avantaj să aleagă realizarea implanturilor asistate laser, pentru că la finalul tratamentului, medicii noștri stomatologi aplică terapia de biostimulare cu laserul ceea ce determină ca predictibilitatea unui rezultat pozitiv să fie deplină.

Cine este compatibil pentru un implant dentar?

Din experiența specialiștilor stomatologi din rețeaua de clinici premium Deos Dental vă putem spune că 99% dintre pacienți care au decis să-și facă implant dentar, sunt compatibili pentru această procedură inovatoare de refacere a danturii.

Sunt compatibili implantului dentar, inclusiv pacienții cu diabet, cu afecțiunea ținută sub control prin tratamentul cu insulină sau pacienți cu afecțiuni oncologice, aflați în stadiu de remisie. Aceste categorii de pacienți necesită în plus doar o recomandare de la doctorul lor curant și analizele aferente prin care să ateste stadiul afecțiunii lor iar specialiștii noștri vor analiza fiecare caz în parte pentru a efectua cele mai potrivite proceduri de implant.

De la ce vârstă și până la ce vârstă se poate face un implant dentar?

Practic de la vârsta de 18 ani când maxilarul atinge punctul final de creștere se poate efectua această procedură iar vârsta maximă nu există, putem să vă confirmăm că la clinicile stomatologice Deos Dental am avut pacienți pentru efectuarea unui implant și de 90 de ani.

Care sunt primii pași ce trebuie urmați pentru procedura de implant ?

Primul pas este efectuarea unei radiografii tridimensionale, pe baza căreia se concepe un plan de tratament.

De asemenea mai sunt necesare și un set de analize clinice și paraclinice prin care să se vadă că pacientul este sănătos și apt pentru procedura de implant dentar. La aceste analize este foarte important de observat și nivelul de vitamina D al pacientului.

Ulterior efectuării acestor pași se poate trece la procedura de implant, care este una simplă și nedureroasă și durează maxim 15-20 de minute.

Ținem să precizăm că se pot face mai multe implanturi în aceeași zi, în funcție de disponibilitatea pacientului de a sta mai mult timp la intervențiile stomatologice.

Cât timp durează recuperarea organismului după implantul dentar?

După inserarea unui implant, organismul se vindecă rapid, mai ales că doctorii stomatologi de la clinicile Deos Dental utilizează proceduri moderne de folosire a laserului și materiale stomatologice de ultimă generație.

Se face o mică incizie în gingie și un orificiu în os, iar osul neavând nervi, nu are de ce să doară. Organismul uman acceptă cu ușurință implantul dentar începe să crească os pe suprafața implantului dentar.

La clinicile stomatologice premium Deos Dental se folosesc cele mai bune categorii de implanturi dentare, cum ar fi:

  • Titan (Inno, Dentium, Bredent)
  • Titan cu Zirconiu (Straumann BLX SL Active)
  • Nonmetalice, integral
  • Zirconiu (Straumann Pure)

Ce simte un pacient după efectuarea implantului dentar?

În prima zi nu va simți nicio durere, fiind și sub efectul anesteziei. Următoarele două sau trei zile pacientul va resimți un mic disconfort la gingiei, care se va estompa fără recidivări.

La cazurile mai complicate de implant ce presupun adiții de os sau mai multe implanturi, ne putem aștepta și la o simplă inflamație, aceasta dispărând în câteva zile.

În ce situație se procedează la adiția de os?

În cazul în care pacientul se prezintă la stomatolog după mulți ani de la pierderea dintelui, se va realiza o radiografie cu un computer tomograf, existând zeci de variante de a face o adiție de os.

Există dezavantaje după efectuarea unui implant dentar?

Nu există absolut nici un dezavantaj. Practic o să zâmbiți și o să râdeți mai des și o să vă recâștigați stima de sine.

Ce se poate face în cazul unui pacient cu proteză dentară?

Ce se poate face în cazul unui pacient cu proteză dentară?În cazul unui pacient care a pierdut toți dinții de pe arcadă și poartă proteză dentară, medicii noștri stomatologi, folosind materiale și tehnologie de top, reușesc să refacă total dantura pacientului, prin cele două metode numite a ll on 4 și all on 6, prin care pe 4 sau 6 implanturi se pot reface toți dinții unei arcade.

Cât durează să se refacă gingiile?

Primul pas este stabilitatea primară(cum stă implantul în inserare). Un implant care este stabil poate fi încărcat imediat, deci pacientul poate pleca din ședință cu dintele pus. Este vorba de un dinte provizoriu și este recomandat să nu fie forțat cu alimente de consistență dură.

Pe suprafața implantului va crește în câteva luni osul, la fel ca în cazul unei fracturi în trei sau patru luni, rapiditatea procesului de osteointegrare este determinată de alimentație, de vârstă și de procentul de vitamina D din corpul pacientului.

Doctorii stomatologi de la clinicile premium Deos Dental în peste 90% din cazuri aplică coroane imediate, asta și din motive estetice, ca pacientul să s e simtă confortabil până la atingerea nivelului optim de acoperire a implantului de os. Pacienții noștri pleacă în aceeași ședință cu dinți provizorii, pentru că știm cât de important este pentru o persoană stima de sine și buna dispoziție.

Așa că pacientul de la Deos Dental nu trebuie să-și facă griji că va rămâne după un implant luni de zile fără dinți și sunt tratați c u o protezare imediată de unii dintre cei mai buni specialiști stomatologi din domeniul medical.

Implantul dentar poate aduce în timp probleme pentru pacient?

Este dovedit științific că implantul se va comporta la fel ca rădăcina unui dinte natural.

Din acest motiv vă recomandăm, la fel ca în cazul dinților naturali, să aveți grijă de igiena orală, de un periaj corect și să vă programați periodic la șase luni, pentru un control profesionist cu camera intra orală și o igienizare, mai ales că ați investit în a avea o dantură perfectă și o sănătate deplină.

Sunt implanturile dentare garantate pe viață?

Putem să vă spunem că se folosesc multe strategii de marketing, dar ține strict de pacient dacă are grijă de sănătatea lui dentară și corporală, prin igienizări, duș bucal, periaj corect, s port, alimentație sănătoasă, dar și prin vizite periodice la stomatolog.

Menirea echipei de doctori stomatologi de la Deos Dental este de a salva fiecare dinte iar soluția implantului dentar se aplică doar în ultimă instanță.

Completează formularul și primești un voucher de 200 de ron cadou!

    Pentru cine vrei voucherul?

    * Acest voucher poate fi utilizat o singură dată și nu se aplică la manoperele care au beneficiat deja de o reducere.