Apa înseamnă viață. La naștere suntem 75% apă, apoi procentul se „reduce” la 70%.

Este bine să știi că un om care a ajuns la vârsta de 70 de ani, a consumat în jur de 115 tone de apă, echivalentul a două cisterne. Asta chiar este o cifră impresionantă, nu?

Având în vedere importanța apei în compoziția organismului nostru, doctorii stomatologi de la clinicile premium laser Deos Dental, au făcut un clasament cu cele mai rele și cele mai bune băuturi, care îți pot afecta dantura.

Top-cele mai rele băuturi pentru dinți:

1. Cafeaua

Cercetătorii au stabilit că 2 sau 3 cafele pe zi sunt benefice pentru organism iar cofeina te trezește și stimulează. De asemenea această băutură aromata este benefică în combaterea bolilor cardivasculare, ACV și chiar în combaterea anumitor forme de cancer.

Cu toate acestea cafeaua îți pătează semnificativ dinții și favorizează înmulțirea bacteriilor și depunerea de tartru în cantități mari. Din aceste cauze că medicii stomatologi de la Deos Dental îți recomandă reduce pe cât posibil consumul de cafea sau dacă nu te poți abține, să o consume rapid, toată odată și nu  în tip îndelungat. De asemenea îți recomandăm să te clătești pe dinți după consumarea cafelei sau dacă ai ocazia să-i periezi.

2. Sucurile carbogazoase

S-a demonstrat și se știe deja cât de nocive sunt aceste băuturi, bogate în conținut mare de zahăr și cu un grad extrem de ridicat de aciditate. Aceste băuturi sunt responsabile și pentru apariția cariilor, în special a celor de colet(de la baza dinților).

3. Ceaiul

Pe cât este de benefic pentru organism, în special pentru  proprietățile lui antioxidante, pe atât este de nociv din cauza efectului de deshidratare. Se știe că această băutură pătează dinții, mai ales ceaiul negru și având în vedere că nici una din băuturile de mai sus nu hidratează organismul doctorii stomatologi de la clinicile Deos Dental, vă recomandă să consumați apă și să vă clătiți gura, ca dinții să nu rămână pătați.

4. Alcoolul

Lichiorul, berea, vinul -toate acestea au multe kcal și conțin zahăr. S-a demonstat că alcoolul atacă agresiv nu numai organismul ci și dantura, provocând carii și alte afecțiuni dentare. De asemenea consumul repetat de vin roșu duce la pătarea accentuată a dinților.

Se știe că un pahar de vin roșu este benefic pentru organism dar consumat cu moderație iar doctorii noștri vă recomandă să consumați apă după ce savurați un pahar de vin bun.

5. Băuturile energizante

Aceste băuturi sunt la mare modă mai ales în rândul tinerilor și afectează la fel de agresiv dantura, ca băuturile carbogazoase. Sunt nocive și pentru organism și specialiștii de la Deos Dental vă recomandă să renunțați definitiv la aceste tipuri de băuturi care nu aduc nici un aport bun și nu fac decât să dezechilibreze întregul corp uman.

Top-cele mai bune băuturi pentru dinți!

1. Apa plată

Apa este cea mai bună bautură pentru hidratarea corpului și pentru dantură.

Un om care cântărește 70 de kg este recomandat să consume minim 2,5 litri de apă pe zi.

Medicii stomatologi de la clinica Deos Dental vă recomandă să vă hidratați zilnic cu minimum 2 litri de apă pe zi și să va clătiți gura, după consumarea de alimente sau băuturi ce conțin coloranți și zahăr.

2. Apa minerală

Apa minerală sau carbogazoasă care nu conține arome este perfecta pentru dinții tăi. Atenție însă la cele care conțin arome de fructe, acestea pot crește aciditatea apei, chiar dacă nu conțin zahăr, așa că vă recomandăm să nu exagerați.

3. Apa de cocos

Cea mai sănătoasă opțiune pentru hidratare este să consumați apă, dar puteți să încercați și apa de cocos, un lichid răcoritor și cu un conținut crescut de antioxidanți.

Acest produs este folosit și de cei care practică sportul, pentru că are un aport substantial de electroliți, cum ar fi: potasiu, magneziu și mai ales calciu. La acest produs trebuie să fiți atenți să-l consumați pe cel care nu are adaos de zahăr.

4. Lapte

Laptele este alături de apa plată, cea mai sănătoasă băutură pentru dinți. Acesta conține vitamine și mai ales calciu, care protejează smalțul dinților și reduce semnificativ apariția cariilor dentare. 

5. Iaurtul de băut.

La fel ca orice produs din familia lactatelor, iaurtul de băut este hrănitor, răcoritor și bogat în calciu.

Acest produs este o combinație între aliment și lichid și doctorii noștri stomatologi vă recomandă sa-l consumați zilnic, fiind un produs extrem de benefic pentru organismul uman.

Se spune că ești ceea ce mânănci, noi cei de la Deos Dental îți spunem că ești și ceea ce bei.

Nu uita să consumi ceea ce-ți place, dar să ții mereu cont și de ceea ce-ți face bine și mai ales nu-ți face rău singur! Așa că păstrează un echilibru în tot ceea ce consumi, indiferent că sunt alimente sau lichide și nu uita că dantura ta este la fel de importantă ca întregul tău organism.

Dantura te reprezintă, este cartea ta de vizită, așa că ai grijă de ea, ai grijă de corpul tău.

Pentru noi, cei de la clinica stomatologică premium laser Deos Dental  sănătatea ta și zâmbetul tău contează.

Zâmbește, iubește, trăiește Deos!

Alege Deos Dental pentru un zâmbet DEOSebit!

Completează formularul și primești un voucher de 200 de ron cadou!

    Pentru cine vrei voucherul?

    * Acest voucher poate fi utilizat o singură dată și nu se aplică la manoperele care au beneficiat deja de o reducere.