Cine nu-și dorește un corp perfect și o dantură de star de cinema?
Este posibil ca dieta să afecteze negativ sănătatea dentară?

Sfaturile pentru pierderea în greutate rareori iau în considerare sănătatea dentară, dar noi specialiștii de la Deos Dental, suntem aici să ne asigurăm că îi acordați importanța cuvenită!

Mulți dintre noi au început anul școlar dupa o vacanță de vară bine meritată cu cele mai bune intenții pentru auto-îmbunătățire,  un obiectiv de top fiind pierderea în greutate. Însă, în calitate de medici specialiști la Deos Dental, știm cât este de important să vă informăm cu privire la câteva sfaturi de pierdere în greutate, care dacă nu sunt urmate corect, pot afecta sănătatea dumneavoastră dentară. Deoarece ne pasă de sănătatea pacienților noștri, ne-ar părea rău dacă tot faceți sacrificii să atingeți greutatea dorită, să nu vă simțiți încrezători să zâmbiți din toată inima, având dantura afectată de o dietă prea severă. Așa că ne-am gândit să vă ajutăm noi, cu câteva indicații prin care dieta să nu vă afecteze sănătatea danturii!

Până la urmă zambetul este prima carte de vizită în fața colegilor, prietenilor sau partenerilor de afaceri!

Unii spun:

Mâncați porții mai mici și mai dese.

Noi, medicii de la Deos Dental, spunem:

Mâncând mai frecvent, dinții dvs. sunt expuși la atacul acidului pentru perioade mai lungi. Noi vă recomandăm să rămâneți la trei mese pe zi, dar să le faceți mai ușoare și mai sănătoase. Beți multă apă între mese pentru a vă ajuta să țineți senzațiile de foame la distanță. În general este recomandat să beți minimum doi litri de apă pe zi.

Este bine să știți că nici cafeaua, nici ceaiul nu înlocuiesc apa iar cafeaua acidizează și deshidratează corpul uman.

Unii spun:

Mâncați alimente cu conținut scăzut de grăsime.

Noi, medicii stomatologi de la Deos Dental, vă avertizăm:

Fiți atenți la zahărul adăugat în așa-numitele alimente „dieta”. Din fericire, moda alimentelor cu conținut scăzut de grăsime a trecut în mare parte, dar încă mai există producători care adaugă zahăr pentru a îmbunătăți gustul atunci când grăsimile sunt eliminate sau reduse. Alegeți grăsimi mai sănătoase, cum ar fi cele din pește, nuci și avocado.

Unii spun:

Bea smoothie-uri „sănătoase”.

Noi, medicii de la Deos Dental, recomandăm:

Beți apă și consumați fructe întregi în schimb. Atunci când mâncați fructe întregi, fructoza (zahărul natural) este în mare parte învelită în fibre pe care corpul dvs. trebuie să le descompună în sistemul digestiv. Dar atunci când fructele sunt amestecate în smoothie-uri, zahărurile sunt eliberate imediat, ceea ce face dinții mai vulnerabili și pot duce la probleme dentare.

Unii spun:

Eliminați gustările dulci și alimentele nesănătoase.

Noi, medicii de la Deos Dental, spunem cu tărie:

DA! Acesta este un lucru cu care toți putem fi de acord că va beneficia întregul sistem, de la greutatea dvs. generală până la zâmbetul dvs. strălucitor atunci când în sfârșit veți face furori in orice tinuta pe care o alegeti . Atenție mare la consumul de dulciuri, ciocolatată, prăjituri, acestea atacă cel mai agresiv dantura și creeaza cele mai rapide dezechilibre în corp. Dacă totusi consumați uneori aceste tipuri de alimente, doctorii noștri vă recomandă clătirea și spălarea pe dinți imediată. Nu există nimic mai bun decât să te simți sănătos și să poți arăta cu mândrie acest lucru printr-un zambet stralucitor!

Unii spun:

Eliminați sucurire carbogazoase.

Medicii stomatologi de la Deos Dental recomandă tuturor pacienților, copii și adulți să renunțe definitiv la aceste produse. Ele au un conținut ridicat de zahăr, acidizează și deshidratează organismul într-un mod extrem de agresiv.

Aceste produse au un conținut caloric mare, conțin cofeină în multe cazuri, de asemenea au în compoziție tot ce este mai nociv, adică coloranți și conservanți sintetici.

Puteți să inlocuiți usor aceste sucuri, cu o limonadă sau un ceai, care vă vor aduce doar beneficii organismului și vă vor ajuta să vă mențineți o siluetă de invidiat.

Unii spun:

Nu mai consumați carne și produse de origine animală.

La noi în clinica stomatologică premium laser Deos Dental, recomandăm pacienților să renunțe pe cât posibil la mezeluri, șuncă și cârnați care sunt produse extrem de procesate și aditivate, pline de grăsime și sare, care afectează negativ întregul organism și în egală măsură dantura.

Carnea este bine să se consume cu moderație și pe cât posibil să nu fie prăjită.

Este foarte bine să consumați de trei ori pe săptămână pește, mai ales cel oceanic. Peștele conține acizi grași Omega 3 iar preparat la abur sau grătar este extrem de sănătos.

Carnea de curcan și pui este slabă, conține proteine și este săracă în grăsimi. Este important să dai la o parte pielea, pentru că are un conținut ridicat în lipide.

Medicii noștri recomandă să renunțați la carnea roșie pe cât posibil(vacă, porc, vânat) sau alege bucățile cele mai slabe în grăsime. Doctorii noștri subliniază importanța unei diete echilibrate între consumul de carne și cel de legume, fructe și lactate, organismul uman având nevoie de toate aceste tipuri de alimente.

 După consumul de carne este foarte important să vă igienizați dantura și cavitatea bucală, pentru a nu rămâne resturi alimentare care pot deteriora rapid dinții.

Unii spun:

Nu mânca pâine și produse de patiserie.

Medicii stomatologi de la Deos Dental sunt de acord cu renunțarea pe cât posibil la produsele de patiserie dar vă recomandă să nu eliminați definitiv pâinea din alimentație. Alegeți pâinea integrală, neagră și cu semințe. Nu o ungeți cu unt, brânză sau gem.

De asemenea este foarte important pentru sănătatea dumneavoastră să consumați cereale integrale, ele sunt bogate în carbohidrați, vitamine din clasa B și fier.

Unii spun:

Nu consuma alcool.

Se știe că un singur gram de alcool conține 7kcal iar după grăsime este al doilea aliment care îngrașă necontrolat un organism.

Medicii stomatologi de la Deos Dental vă recomandă să renunțați pe cât posibil la alcool sau să-l consumați cu extremă moderație, atenție mai ales la băuturile spirtoase. Doar berea și vinul pot fi considerate într-o oarecare măsură alimente, deoarece au în compoziție câteva elemente nutritive.

Se știe din istorie și cercetări științifice, că vinul roșu datorită antioxidanților pe care îi are în compoziție, protejează organismul de bolile cardiovasculare.

Atenție, alcoolul indiferent în ce compoziție, afectează dantura și produce daune ireversibile, tocmai din acest motiv, specialiștii noștri vă recomandă să consumați cu extremă moderație.

Unii spun:

Nu consuma produse fast food și junk food.

Specialiștii noștri de la Deos Dental sunt total de acord cu această recomandare și le explică tuturor pacienților cât de important este pentru sănătatea organismului și a danturii să consumați alimente sănătoase și căt este posibil mâncare gătită la abur sau grătar.

Mâncarea de tip fast food este în top ca principală cauză a obezității în lume. Pe cât este posibil, medicii noștri vă recomandă să renunțați la acest tip de aliment și să urmați o dietă adecvată anotimpului și organismului dumneavoastră.

Unii spun:

Nu consuma lactate și brânzeturi.

La clinica stomatologică Deos Dental, doctorii recomandă pacienților să consume lapte degresat, acesta are aceeași nutrienți ca laptele integral, cu excepția unui coeficient de grăsime mai redus.

În concluzie,medicii stomatologi de la Deos Dental vă recomandă câteva aspecte importante pentru o alimentație, dietă și dantură sănătoasă:

 • aveți grijă la ce dietă vă supuneți, nu vă lipsiți organismul de vitamine, proteine, carbohidrați
 • mâncați alimente care vă fac plăcere dar în cantități mici și la ore rezonabile
 • mestecați bine și încet alimentele și nu vă grăbiți
 • puneți mâncarea individual în farfurie și nu pe platou(s-a constatat că cei care consumă din farfurie, mânăncă cu 35% mai puțin decât cei care pun mâncarea pe platou)
 • intrerupeți orice activitate când mâncați și nu vă uitați la televizor (s-a constatat că cei care mănâncă cu televizorul în față, consumă cel puțin 300 de calorii în plus, deoarece nu sunt atenți la ce și cât mânâncă)
 • faceți multă mișcare și sport
 • fiți optimiști și petreceți timpul liber cu cei dragi
 • nu uitați să vă igienizați cavitatea bucală după fiecare masa și mai ales înainte de culcare
 • mergeți de cel puțin două ori pe an la stomatolog pentru igienizare profesoională și control

Nu uitați că zâmbetul și râsul sunt cele mai bune terapii pentru minte și corp.

Zâmbește, iubește, trăiește Deos!

Completează formularul și primești un voucher de 200 de ron cadou!

  Pentru cine vrei voucherul?

  * Acest voucher poate fi utilizat o singură dată și nu se aplică la manoperele care au beneficiat deja de o reducere.